Crea Activiteit Thema Winter 2023 (Mariahoeve)

Naar aanleiding van het thema winter hebben wij voor de kinderen een knutselactiviteit georganiseerd waarbij zij een iglo hebben gemaakt. Tijdens deze activiteit werden de kinderen voorzien van warme chocolademelk met slagroom. In totaal hebben er veertien kinderen deelgenomen aan deze activiteit.

Uitstapje Kidseiland 2022 (Mariahoeve, Laak & Centrum)

Samen met de jeugd uit de wijken Laak, Mariahoeve en Transvaal hebben wij een bezoek gebracht aan Kidseiland. In totaal waren er 60 kinderen vergezeld door hun ouders. Tevens hebben wij de verjaardag gevierd van een kind dat een jaar ouder is geworden. De ambiance was bijzonder aangenaam en de kinderen hebben volop genoten.

Crea activiteit Maak je eigen dierenrijk 2022 (Centrum)

Samen met de kinderen hebben wij een eigen dierenrijk gecreëerd door middel van diverse knutselmaterialen. De kinderen hebben hun fantasie de vrije loop gelaten en hebben prachtige dierenwerelden gecreëerd.

Paaspicknick 2022  (Mariahoeve)

Bij de paaspicknick hebben twintig kinderen deelgenomen. Wij hebben aangename activiteiten met de kinderen in het park ondernomen en zij hebben genoten van een smakelijke picknick. Naast de spelletjes hadden de kinderen ook de mogelijkheid om vrij te spelen, terwijl de moeders konden netwerken en met elkaar in gesprek konden gaan.

Meet and Great 50+ Leidschendam -Voorburg

Op 17 maart 2022 hebben wij op verzoek van enkele wijkbewoners een Meet and Greet georganiseerd voor wijkbewoners vanaf 50 jaar die op zoek zijn naar een maatje. Tijdens de Meet and Greet konden de deelnemers gezamenlijk activiteiten ondernemen, met elkaar in gesprek gaan en werden zij voorgelicht over gezond ouder worden. Bovendien konden zij genieten van een voortreffelijke catering.

United Mariahoeve 2022 (Mariahoeve)

United Mariahoeve was een geslaagd en succesvolle event. Iedereen heeft genoten van de programma en de kinderen gingen met glimlach. Er was verschillende dingen te doen. Mexicaanse ring , vier op een rij, gladiatorspel, schminken, henna zetten en nog veel meer. Bij stichting Cultuurgebaar kregen mensen uitleg hoe je oude kleren kon oppimpen. Verder konden de bezoekers kennis maken met een aantal organisaties in de wijk. Ook waren optreden die verzorgd werden door stichting Pluk & Pleej. Kortom het was een succesvolle dag met hoog opkomst. In taal hebben tussen de 200 - 250 mensen de event bezocht.

Met dank aan Stichting KunstPost, Lori Events, VDZ taal, Salsa Peri, De tuinen van Mariahoeve, stichting Pluk & Pleej, stichting Cultuurgebaar, Willie Vasikom, Ivan Kemp, Repair Kid, Rose, Coöperatie Eva, Gebiedscooperatie wijk25, Fatima Faid, Mara Opstap, Oranjefonds, Fonds1818, Oranjefonds en alle lieve vrijwilligers die op zondag tijd hebben vrijgemaakt om ons te ondersteunen. 

Burendag 2022 (Mariahoeve)

In samenwerking met stichting Pluk & Pleej hebben wij op 23 september jongstleden een aangename burendag georganiseerd voor de bewoners van de wijk Mariahoeve.

De jeugdige deelnemers konden zich vermaken met diverse spelactiviteiten. De drie kinderen die de meeste spellen hebben gewonnen, werden beloond met een bioscoopcadeaubon.

Daarnaast konden de wijkbewoners genieten van een smakelijke barbecue.

Beauty Event Conservatorium 2022 (Bezuidenhout)

In samenwerking met Leger Des Heils en Coöperatie EVA hebben wij in oktober een schoonheidsevenement georganiseerd voor Oekraïense vluchtelingen die momenteel verblijven in het Conservatorium. In totaal hebben dertig vrouwen gebruik gemaakt van de aangeboden schoonheidsbehandelingen.

 

Beestjes Bende 2022 (Mariahoeve)

Het betrof een natuurproject genaamd "Beestenbende", waarbij we samen met de kinderen hebben stilgestaan bij onze rol in de natuur. Hierbij hebben we benadrukt waarom het van belang is om goed voor moeder natuur te zorgen en hoe de natuur ons kan helpen om tot rust te komen. In totaal hebben we drie workshops georganiseerd voor de kinderen en hebben we tevens creatieve activiteiten met hen ondernomen. Dit project was een samenwerking tussen Toverbosch, Notentuintje en Cultuurschakel. Het event heeft in totaal 40 kinderen aangetrokken.

Sint Maarten 2022 (Mariahoeve)

Op 13 november jongstleden hebben wij met succes een Sint-Maarten evenement georganiseerd voor de kinderen in Mariahoeve. In totaal hebben zeventig wijkbewoners ons evenement bezocht, waarvan veertig kinderen. De kinderen konden stempels verdienen voor hun snoepzakjes door verschillende opdrachten uit te voeren. Daarnaast waren er poffertjes en warme chocolademelk verkrijgbaar. Het was bijzonder om te zien hoeveel ouders met hun kinderen meeliepen, waardoor het een waar kind-ouder activiteit werd. Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door het Postcode Loterij Buurtfonds, Lori Events, Stichting Pluk & Pleej, Stichting KunstPost, jongerencentrum Boem en onze vrijwilligers, die zich hard hebben ingezet om de kinderen en hun ouders een leuke avond te bezorgen.

Lasergame Events 2022 (Mariahoeve)

Meiden beauty Day 14-02-2021 Mariahoeve

Op 14 februari 2021 hebben wij gezamenlijk met Alena een workshop genaamd 'Zelf Acryl nagels zetten' georganiseerd voor jonge tienermeisjes in Mariahoeve. Vanwege het succes van het evenement zal het opnieuw worden georganiseerd. Voor de exacte datum verzoeken wij u onze agenda in de gaten te houden.

Sport Event 14+ 23-03-2021 Mariahoeve

Kledingmarkt & speelgoed 16,17,18 april 2021

In samenwerking met Destiny Social Events, Chapter Frazz en Mijn Buuf heeft Achterban Werkt! een kledingmarkt georganiseerd. Het doel van deze markt was om gezinnen met een minimuminkomen of die zwaar getroffen waren door de coronacrisis te ondersteunen. De kledingmarkt is succesvol verlopen en heeft minimaal 50 gezinnen bereikt.

Paasactiviteit 2021

Paasviering 2021. Allereerst hebben de kinderen genoten van een feestelijke paaslunch, waarna zij op zoek zijn gegaan naar chocolade eieren in de omgeving. Na afloop hebben zij nog een spelletje Bingo gespeeld.

Met het oog op de paasdagen wilden wij graag iets betekenen voor de ouderen in Mariahoeve. Samen met ons team van vrijwilligers hebben wij daarom paasstukjes gemaakt en deze uitgedeeld bij de verzorgingshuizen die daar gevestigd zijn.

Haagse Bos Stormbaanwedstrijd 25 april 2021

Op 25 april 2021 hebben wij met de kinderen een uitstapje gemaakt naar het Haagse Bos. Aldaar hebben wij een stormbaanwedstrijd georganiseerd, waarbij de winnaars beloond werden met een bioscoopkaart.

Koningsdag activiteiten 27 april 2021

Op 27 april 2021 hebben wij op uitnodiging van enkele buurtbewoners activiteiten ter ere van Koningsdag georganiseerd. In Park De Horst hebben wij diverse spelletjes gespeeld met de kinderen, waarbij de winnaar als beloning kaartjes heeft ontvangen voor een voorstelling naar keuze in het Zeeheldentheater.

Knutselwedstrijd

Op 11 juli jongstleden is er een knutselwedstrijd georganiseerd in Park De Horst in Mariahoeve, speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie van 5 tot 9 jaar. De deelnemende kinderen maakten gedurende drie rondes kans op aantrekkelijke prijzen. In de eerste ronde konden de kinderen een prijs winnen door een fraai canvas doek te beschilderen. In de tweede ronde was het mogelijk om een armbandje of vriendschapsbandje te vervaardigen. In de laatste ronde konden de kinderen een steen beschilderen, welke vervolgens in het park verstopt werden zodat de vinders deze mee naar huis konden nemen. Tussen de rondes door was er gelegenheid voor de kinderen om hun eigen fruitstokje te maken en om op zoek te gaan naar een zakje chips, welke eveneens in het park verstopt waren.

Water Game Day 2021 (Mariahoeve)

Destiny Life Academy Single Moms Rock Editie (Leidschendam - Voorburg)

Destiny Life Academy biedt een reeks bewustwordingsworkshops aan voor zowel mannen als vrouwen die zich willen richten op hun persoonlijke ontwikkeling en het overwinnen van hun blokkades. Aan de hand van diverse thema's gaan wij samen met de deelnemers op zoek naar de obstakels die hun persoonlijke groei belemmeren. Immers, alleen wanneer men deze blokkades heeft overwonnen, kan men doorgroeien naar het volgende niveau.

De workshops zijn ontwikkeld op basis van ervaringsdeskundigheid.

In totaal hebben twintig vrouwen uit Leidschendam-Voorburg deelgenomen aan de workshops. De vrouwen waren zeer openhartig over de blokkades die zij ervaren en de oorsprong hiervan.

De vrouwen hebben aangegeven veel te hebben geleerd van de workshops en dat deze hen hebben doen nadenken over zichzelf en hun positie in het leven. De deelnemende vrouwen waren afkomstig uit diverse leeftijdscategorieën.

Aan het einde van de workshops hebben de deelnemers een certificaat van deelname ontvangen.

De vrouwen waren zeer gemotiveerd en het was een genoegen om de workshops te mogen verzorgen.

Astro for Kids 2021 (Centrum)

Astro voor kinderen is een reeks workshops die gericht zijn op het onderwijzen van kinderen over de ruimte en haar samenstelling. Tijdens deze workshops worden de kinderen geïnformeerd over de planeten en sterren die zich in de ruimte bevinden, alsmede over onderwerpen zoals zwarte gaten en dergelijke. Bovendien krijgen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen over de ruimte en haar eigenschappen. Naast deze educatieve activiteiten, worden er ook knutselwerkjes gemaakt die betrekking hebben op de ruimte. In totaal hebben er tien kinderen deelgenomen aan deze activiteit.

Vrouwenverwendag 18 juli 2020 Mariahoeve

Destiny Social Events en Coöperatie EVA Achterban Werkt hebben gezamenlijk een vrouwen beauty dag georganiseerd in Mariahoeve. Dit project wordt ondersteund door professionele schoonheidsspecialisten die tegen een maatschappelijk tarief behandelingen aanbieden aan de bezoekers.

De reden voor dit project is om het voor iedereen mogelijk te maken om gebruik te kunnen maken van schoonheidsspecialisten tegen een betaalbare prijs.

Voetbaltoernooi Mariahoeve 14-08-2020

Voetbaltoernooi Mariahoeve voor jongens en meisjes tussen 7 en 14 jaar. De winnaars van het toernooi ontvingen VVV-bonnen voor dagjes uit.

Destiny Life Academy 9 september 2020

Destiny Life Academy biedt workshops en trainingen aan die zich richten op het opbouwen, versterken en behouden van een sterke eigen identiteit en persoonlijkheid. Tijdens deze sessies zullen we samen onderzoeken waar jouw blokkades liggen en wat de oorzaak hiervan is. Daarnaast zullen we ons richten op het belangrijkste fundament voor het opbouwen van jouw eigen sterke persoonlijkheid. Je zult ook opdrachten ontvangen die je thuis kunt uitvoeren en die je verder kunnen helpen op jouw reis naar zelfontdekking. Destiny Life Academy is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen.

Achterban Werkt Door 18 september 2020

Het betrof een plezierig buurtfeest dat tot stand kwam door de samenwerking tussen Achterban Werkt! en de bewoners van de wijk.

Burendag Mariahoeve 26 september 2020

De Burendag Mariahoeve 2020, in samenwerking met Achterban Werkt!, is een succesvolle dag gebleken. Het komende jaar zal Destiny Social Events een nieuwe Burendag organiseren in Mariahoeve. Het Oranjefonds heeft mede bijgedragen aan de totstandkoming van de Burendag Mariahoeve.

Crea weekend 28 & 29 november 2020 Mariahoeve

Op 28 en 29 november 2020 hebben wij in samenwerking met Achterban Werkt! een creatief weekend georganiseerd met als thema 'Versier je eigen hart en geef het aan iemand die belangrijk voor je is'. Het weekend was dermate succesvol dat Mariahoeve Crea Kids vanaf 9 januari 2021 op zaterdag een creatieve dag zullen organiseren voor kinderen in Mariahoeve.

Kinderkerstmarkt 19 & 20 december 2020 Mariahoeve

In samenwerking met Achterban Werkt! hebben wij op 19 en 20 december 2020 een kerstmarkt voor kinderen georganiseerd. Tijdens dit evenement konden de kinderen deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder een kerststukjeswedstrijd waarbij zij kans maakten op een Speelgoedcadeaubon of een dagje uit cadeaubon. Daarnaast waren er optredens van Alena, Gina & Sunflower en Susanne de Rooij samen met Febby. Alle aanwezige kinderen ontvingen tevens een goodiebag met cadeautjes. In totaal hebben 65 kinderen deelgenomen aan dit evenement.

Single Moms celebration event 23 november 2019 Mariahoeve

Kidsclub Crea activiteiten 

Popcorn actie Mariahoeve

Dankzij de bijdrage van de Participatiekeuken hebben wij de mogelijkheid gehad om veel kinderen in Mariahoeve kosteloos van popcorn te voorzien. Wij willen onze oprechte dankbaarheid uiten voor deze genereuze geste.

Voetbaltoernooi Laak

Naast het voetbaltoernooi dat plaatsvond in Mariahoeve, heeft men tevens de gelegenheid gehad om een mini-toernooi te organiseren tijdens het wijkfeest in Laak.